tiistai 28. lokakuuta 2014

Different shades of blue

Häidemme vahva teemaväri on navyn sininen, ja ajattelin aikani kuluksi yrittää etsiä sitä täydellistä sävyä, jonka mahdollisesti paperituotteisiin painatamme.

Alkuperäinen tavoitteeni oli yhtenäisyyden vuoksi napata sävy koristeena käytettävistä satiininauhoista ja paperipilleistä. Tilasimme tuotteet viime viikolla, mutta toimituksessa kun voi mennä kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen (sulho ainakin varoitteli näin pitkästä toimitusajasta, ei voi olla!) päätin tarttua toimeen ilman vertailukohtia. Jos meinaamme saada STD-kortit lähtemään joulupostin mukana, ei meillä ole edes kuukautta aikaa odotella.
Joten ei kai se niin paha juttu ole, jos ne ovat eri sävyllä painettuja kuin muut tuotteet..?
(On...)

Olen koko ajan puhunut, että yksi teemaväreistämme on navy. Noh, sehän ei ole niin yksiselitteistä, sillä erilaisia sinisiä sävyjä kun on niin mahdottomasti. Virallinen Navy Blue -sävy ei ole sitä mitä haemme, sillä se on liian kirkas. Haluamme tummempaa ja syvempää sävyä, ja lähdinkin etsimään sinisen sävyjä siitä suunnasta.

Löysin kolme muuta hyvää vaihtoehtoa, joista tein kollaasin sävyerojen vertailemiseksi.


 Näistä neljästä sävystä mielikuviamme ehdottomasti eniten vastasi sävy Oxford Blue, josta löytyy mustemaisuutta, syvyyttä ja täyteläisyyttä. Pidimme kuitenkin todella paljon myös sävystä Prussian Blue, josta löytyy hieman vihertävää sävyä. Sävy Dark Midnight Blue näytti itsekseen hyvältä, mutta suosikkisävyn rinnalla se näyttää "pestyltä".

Värejä pohtiessa on hyvä muistaa, että tietokoneen ruudut vääristävät sävyjä välillä jopa todella hurjasti! Laittamalla värit vierekkäin näkee niistä kuitenkin sävyjen väliset erot, vaikka värit eivät toistuiskaan täysin oikein. Tarkistimme sävyt tietenkin myös sulhon ruudulta, ja vaikka sävyt tosituivatkin hieman eri tavalla, oli samat erot nähtävissä myös silloin. Oxford Blue valikoitui suosikiksi, mutta jos aika riittää yritän etsiä vielä yhden sävyn joka olisi Oxford Bluen ja Prussian Bluen välimaastosta.

Alla vielä sävyt CMYK-koodeineen halukkaita varten :)



Dark Midnight Blue
C:100, M:87, Y:33, K:23



Navy Blue
C:100, M:98, Y:14, K:17


Oxford Blue
C:100, M:88, Y:41, K:47



Prussian Blue
C:100, M:81, Y:41, K:36


Mitä mieltä muut morsiamet ovat näistä sävyistä? Onko tuttuja sävyjä joukossa?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti